Born in Africa stimulates social and educational development in children, striving to create economically self-sustainable adults

Born in Africa stimuleert de sociale en educatieve ontwikkeling van kinderen, zodat ze economisch onafhankelijke jongvolwassenen kunnen worden

Steun Ons

U kan op verschillende manieren Born in Africa helpen. Klik en kies waar uw gift naartoe gaat.

Alle giften boven €40 per jaar geven recht op een fiscaal attest in België en leveren dus een belastingsvoordeel op.

Donorinfo is een stichting van openbaar nut in Belgïe, die gespecialiseerd is in de financiële transparantie van de gevestigde filantropische organisaties. Het is de eerste website die onafhankelijk kwaliteitsvolle, objectieve en gecontroleerde informatie publiceert over de activiteiten en financiële middelen van de goede doelen organisaties. Zij namen BIA op in hun lijst van aanbevolen organisaties. Je kunt dus in volle vertrouwen aan BIA een donatie doen.

Klik hier voor meer informatie over Donorinfo.

 • Sponsor een kind

  Sponsor een kind en wordt peetouder of co-peetouder:

  Voor slechts €300 per jaar voorzien we uw petekind van een schooluniform, maandelijkse opvolging door een mentor en de mogelijkheid...

  Lees meer

  Sponsor een kind en wordt peetouder of co-peetouder:

  Voor slechts €300 per jaar voorzien we uw petekind van een schooluniform, maandelijkse opvolging door een mentor en de mogelijkheid om deel te nemen aan uitstapjes, kampen en andere educatieve activiteiten binnen het BIA-programma. Via geregelde correspondentie wordt een relatie opgebouwd tussen peetouders en hun kind.

  Als u co-peetouder wordt, kan u mee de vooruitgang volgen van één van onze oudere studenten (vanaf 14 jaar) die geselecteerd werden om school te lopen in het plaatselijke internaat met een zeer hoog academisch niveau. De studenten werden gekozen op basis van hun inzet, toewijding en vastberadenheid om goed te presteren en verder te studeren.

  Born in Africa steunt hen door het schoolgeld, het transport, uniform en schoolmateriaal te financieren, en er wordt extra ondersteuning geboden bij schoolprojecten en het stimuleren van het welbevinden via de mentorcontacten.

  Alle peetouders en co-peetouders ontvangen drie keer per jaar rapporten over de evolutie van hun kind en schoolresultaten, evenals informatie over zijn/haar interesses, deelname aan activiteiten enz. Natuurlijk heeft u als (co-)peetouder ook de mogelijkheid uw petekind te bezoeken en met hem/haar te corresponderen.

  Voor privésponsors in België geldt een fiscale aftrek vanaf €40. Ondernemers in België, gelieve uw KBO-nummer op te geven; dit is noodzakelijk voor het ontvangen van een fiscaal attest.

  Voor sponsors in Nederland geldt, dankzij de ANBI status, een belastingaftrek voor zowel eenmalige als periodieke giften. Volledige aftrek voor periodieke giften kan echter alleen indien ze gedurende minstens 5 jaar aangehouden worden en indien een vaste overeenkomst met BIA afgesloten werd.

  Indien U na 3 werkdagen nog geen nieuws van ons ontvangen heeft, gelieve een mailtje te sturen naar info@borninafrica.org <mailto:info@borninafrica.org>

   

  Contact formulier

  Veel gestelde vragen

  Hoe kan ik me opgeven als peetouder?

  Je kan peetouder worden via onze website of door telefonisch contact op te nemen met onze voorzitter Georges De Smul op het nummer 02/7706916 of 0496 122361

  Kan ik zelf kiezen welk kind ik steun?

  Als peetouder kan je zelf bepalen of je liefst een meisje of een jongen financieel wil steunen. Je kan ook kiezen of je een jonger kind wenst te steunen of eerder een jongere over de 14 jaar via het co-peetouderschap programma. Hun studiekosten zijn veel hoger. Wij betalen immers hun inschrijvingsgeld, internaat - en transportkosten, schoolboeken en uniform. De peetouders van het co-peetouderschap programma krijgen net zoals de peetouders drie maal per jaar een brief van hun eigen kind met een nieuwsbrief. Persoonlijke briefwisseling is met uw petekind is altijd mogelijk per post.

  Daar wij meer dan 400 kinderen in ons programma hebben, opteren wij meer voor het co-peetouderschap-programma. De oudere studenten worden duurder en duurder en om hen te garanderen op verdere studiemogelijkheden zijn wij op zoek naar verschillende peetouders die een succesvolle student wenst te ondersteunen. Born in Africa opteert eerder voor kwaliteit dan kwantiteit.

  Welke gegevens krijg ik over mijn petekind?

  Vanaf u zich ingeschreven heeft, kan u de eerste kennismakingsbrief binnen de maand in uw brievenbus ontvangen. In deze brief zal u enkele foto’s van uw petekind vinden, een kennismakingsbrief met geboortedatum, gezinssamenstelling, favoriete hobbies en thuissituatie. Ook krijgt u een info brief over het peetouderschapprogramma en een nieuwsbrief toegestuurd.

  Hoe betaal ik mijn peterschap?

  U kan kiezen voor de volgende betalingmogelijkheden. Per maand 25 euro, per kwartaal 75 euro of per jaar 300 euro. Enkele maanden voordat uw jaarsteun verlopen is, zal u een brief van ons ontvangen met aanvraag tot extra steun voor het volgende jaar voor uw petekind.

  Het Born in Africa rekeningsnummer is:

  Born in Africa

  Robert Dalechamplaan 4

  1200 Brussel

  BIC nummer in Belgie: HBKABE22

  IBAN nummer in Belgie: BE25 8845 0350 0182

  Naam Bank: RECORD

  Hoe lang duurt een Born in Africa peterschap?

  Wanneer iemand peetouder wordt van een Born in Africa petekind verwachten wij toch dat ze het kind minimum drie jaar ondersteunen. Normaal gezien duurt de peterschap totdat de kinderen klaar zijn met hun studies. Vanaf de kinderen verder studeren worden ze automatisch in het co-peetouderschap programma gezet. De studies zijn enorm duur in Zuid-Afrika. En alle kleine beetjes van de peetouders helpen om de studies van het petekind te betalen.

  Door het persoonlijk karakter van het peetouderschapprogramma zijn er factoren waar Born in Africa geen vat op heeft. Er kan op korte tijd immers veel veranderen in het leven van een kind. Wanneer een peterschap moet stopgezet worden omdat een kind bv. verhuist of niet langer naar school gaat, ontvang je van ons automatisch een voorstel voor een nieuw peterschap. De peetouder is volledig vrij in zijn keuze om hier al dan niet op in te gaan.

  Hoe verloopt de briefwisseling met mijn petekind?

  Als peetouder kan je een persoonlijke band opbouwen met je petekind. Je ontvangt gegarandeerd 3 maal per jaar post van je petekind met informatie over je petekind, foto’s van uw kind tijdens de activiteiten, schoolresultaten en persoonlijke briefjes van uw petekind. Deze post wordt in mei, augustus en december verstuurd.

  De post van en naar je petekind verloopt steeds via Born in Africa.

  Uw briefje kan u sturen naar:

  Born in Africa

  Att. (naam petekind) + school

  PO Box 1674

  Plettenberg Bay

  Kan ik een pakje opsturen naar mijn petekind?

  Uiteraard kan U een pakje opsturen naar uw petekind. Onze organisatie opteert er echter voor dat er maximum 2 pakjes per jaar worden opgestuurd. Misschien eentje voor Kerstmis en eentje voor zijn/haar verjaardag.

  Kan ik extra geld storten voor mijn petekind?

  Dit is wel altijd mogelijk. Best is om op voorhand contact op te nemen per mail met de Born in Africa organisatie ter plaatse. Samen zal dan afgesproken worden wat het kind meest nodig heeft.

  Best is om het bedrag op de Born in Africa rekening in België te storten met melding: geschenk (naam petekind + school). Vanaf wij de melding terugvinden in onze bankrekening, wordt er een melding van gemaakt in Zuid-Afrika en komt de aankoop zeker in orde.

  Ook worden er foto’s van uw petekind met geschenk of kleren genomen zodat u kan meegenieten van de blijdschap van het petekind. Deze foto wordt dan in de envelop meegestuurd met de volgende briefwisseling.

  Kan ik mijn petekind bezoeken?

  Jazeker. Born in Africa krijgt regelmatig bezoek van peetouders. Op voorhand wordt er contact opgenomen met met het Born in Africa team ter plaatse. Dan wordt een afspraak geregeld in het Born in Africa kantoor. Na een gezellige informatie gesprek en rondleiding in het Born in Africa huis wordt de school bezocht waar uw kind schoolloopt. Na een bezoekje van uw petekind zijn/haar klas kan u samen met iemand van het Born in Africa personeel, samen met het petekind op huisbezoek gaan. Op die manier kan u ook kennismaken met de familie en de huissituatie.

  Hoe worden de peterschappen in het Zuiden beheerd?

  De Born in Africa organisatie is volledig verantwoordelijk voor het beheer van het peterschapsgeld. Het peterschapsgeld wordt nooit rechtstreeks in handen van de petekinderen gegeven, maar wordt uitsluitend besteed aan de opvolging van het kind. Indien u een peetouder bent wordt uw 300 euro besteed aan het uniform, het kamp, de uitstapjes, het mentorship en de administratiekosten. De oudere kinderen uit het studiebeursprogramma krijgen dankzij de verschillende co-peetouders de kans om naar een beter kwaliteitsonderwijs te gaan. Born in Africa staat in voor hun uniform, schoolgeld, internaatkosten, transport en mentorship. Ook de oudere kinderen gaan mee op kamp en op uitstap.

  Kan ik mijn Born in Africa peterschap gemakkelijk beëindigen?

  Indien je als Born in Africa peetouder door onvoorziene omstandigheden je peterschap dient stop te zetten, verzoeken wij je ons hiervan zo snel mogelijk te verwittigen. Dit geeft ons de gelegenheid om een nieuwe peetouder te zoeken voor je petekind, zodat de continuïteit van het peterschap kan worden gewaarborgd. Jouw petekind wordt opnieuw opgenomen in onze database en krijgt voorrang op andere wachtende petekinderen.

  less
 • Sponsor een "Dream in Africa"

  Born in Africa moedigt kinderen altijd aan te geloven in hun dromen en we streven ernaar die dromen te verwezenlijken door ze om te vormen in doelstellingen, met een plan en een deadline...

  Lees meer

  Born in Africa moedigt kinderen altijd aan te geloven in hun dromen en we streven ernaar die dromen te verwezenlijken door ze om te vormen in doelstellingen, met een plan en een deadline om het verwezenlijkingsproces te sturen.

  Het doel van dit programma is onze studenten te inspireren. Als ze zelf kunnen geloven dat in hun dromen een mogelijkheid schuilt die de moeite waard is, hopen we dat ze nog meer gemotiveerd zullen zijn om ze te bereiken. Elke maand zullen we één droom selecteren vanuit een "droombord" dat door onze leerlingen werd gemaakt. De droomborden hangen op een centrale plaats in de scholen, zodat de kinderen elkaars dromen kunnen zien, en ook kunnen volgen welke dromen werkelijkheid zijn geworden.

  Om deze dromen te sponsoren zullen we allerhande producten verkopen: o.m. armbandjes in de winkels in Plettenberg en allerlei spulletjes in Nederland. De dragende krachten van dit project zijn Eric en Breuker en Chantal Van Summeren. Donaties zijn ook mogelijk om één bepaalde droom of een gedeelte ervan te helpen financieren. Hou de Dream in Africa website en Facebook in de gaten voor meer informatie!

   

  Dromen komen uit 2017

  Dit zijn de dromen die al zijn uitgekomen in 2017.

  Klik op de titel van een droom om meer foto's te bekijken.

  December 2017- "Mijn droom is om een goed huis te hebben"

  November 2017- "Mijn droom is om voldoende eten thuis te hebben"

  November 2017- "Mijn droom is om voetbalschoenen, bakgerief, make-up of schrijfgerief te hebben."

  Oktober 2017- "Mijn droom is om een waardebon voor kleding te krijgen"

  Oktober 2017- "Mijn droom is om een kunstgebit te krijgen."

  September 2017- "Mijn droom is om te gaan paintballen met mijn vrienden"

  September 2017- "Mijn droom is om een eigen ladekast en rekenmachine te hebben"

  Augustus 2017- "Mijn droom is om een school blazer te hebben"

  Augustus 2017- "Mijn droom is om mijn eigen roller blades, skate board, pop of haardroger te hebben"

  Juli 2017- "Mijn droom is om mijn eigen bureau te hebben om mijn huiswerk aan te maken"

  Juli 2017- "Mijn droom is om te gaan bungy jumpen"

  Juni 2017- "Mijn droom is om mijn haar en nagels te laten doen voor mijn eindejaarsbal"

  Juni 2017- "Mijn droom is om mijn eigen fiets te hebben"

  Mei 2017- "Mijn droom is om mijn eigen bed te hebben"

  Mei 2017- "Mijn droom is om beddengoed van Frozen, Barbie, Hello Kitty of een prinses te hebben"

  April 2017- "Mijn droom is om een zwembad, een trampoline, een bakset, een netbal set, een pop en kleurpotloden te hebben."

  April 2017- "Mijn droom is om een skateboard, roller blades, vismateriaal, een speelgoed truck en een voetbal te hebben"

  Maart 2017- "Mijn droom is om mijn eigen haardroger en stijltang te hebben"

  Maart 2017- "Onze droom is om het atelier waar Venetiaanse maskers en chocolade worden gemaakt, te bezoeken"

  Februari 2017- "Mijn droom is om genoeg eten voor een hele maand te hebben, een microgolfoven te hebben, een luidspreker te hebben en een eigen fiets te hebben"

  Februari 2017- "Onze droom is om op restaurant te gaan"

  Januari 2017- "Onze droom is om te gaan paardrijden"

  Januari 2017- "Onze droom is om onze eigen wet suits te hebben"

  Dromen Komen Uit 2016

  November 2016: "Mijn droom is om ons eigen huisje te bouwen"

  November 2016- "Mijn droom is om mijn kamer te schilderen in mijn favoriete kleuren"

  Oktober: "Mijn droom is om mijn tanden te laten controleren en nieuwe te krijgen waar mijn tanden slecht zijn geworden"

  Oktober: "Mijn droom is om deel te nemen aan een zwemevenement"

  September: "Om een uitbreiding te bouwen aan ons klein huisje"

  September: "Mijn droom is om naar de oogspecialist te gaan"

  Augustus: "Mijn droom is om te gaan shoppen met een waardebon voor kleren."

  Augustus: "Mijn droom is om een fotoshoot te houden met ons gezin"

  juli: mijn droom is om mijn eigen bed te hebben

  juli: "Mijn droom is om een pop, een skateboard, een deken & kussen, bakgerief en een snoepjesdoos te krijgen"

  juni - "Mijn droom is om een eigen kast te hebben"

  juni - "Mijn droom is om naar een zoo te gaan met 2 vrienden"

  mei: "I droom ervan om een haardroger te hebben"

  mei - "Onze droom is om naar een aquarium te gaan en deel te nemen aan de nippers nationale kampioenschappen"

  april - "Mijn droom is om een eigen bed en bedding te hebben"

  april - "Myn droom is om te gaan paintbal spelen"

  maart 2016 - Myn droom is om my eigen muziek op te nemen in een studio

  maart 2016 - Ik droom ervan om een eigen fiets te hebben

  februari 2016 - "Myn droom is om naar een chocolade fabriek te gaan"

  februari 2016 "Myn droom is om deel te nemen aan de ZA idool wedstryd"

  yn droom ois

  januari 2016 - Mijn droom is om mijn kamer op te knappen

  januari 2016 - Myn droom is om naar het restaurant te gaan.

  januari 2016 - "Onze droom is om internet te hebben voor onze projecten"

  Dromen komen uit! 2015

  Dromen komen uit! 2014

  Bekijk de dromen waargemaakt in 2014.

  Dromen komen uit! 2013

  Bekijk de dromen waargemaakt in 2013.

  Klik op de naam van het kind waarvan je de droom zou willen zien. Bekijk onze Facebookpagina voor meer foto`s.

  April 2013 – "Oogoperatie voor zichtstoornis"

  Dromer: Imogene Krigga

  De droom: Imogene is geboren met Amblyopia, een zichtstoornis waardoor de ogen niet in een gesynchroniseerde manier kunnen kijken. Bij de leeftijd van 9 jaar, kunnen de hersenen het verzwakt oog uitschakelen en dan kan het kind met nog maar een oog zien. Spijtig genoeg is het niet iets wat we onze hersenen kunnen `afleren`. Haar droom was om te kunnen zien met twee ogen.

  Het proces: Born in Africa bezocht optometrist Dr. Roger Brink van Mossel Bay die ons aanraadde om zeker verder te gaan met de operatie. Daarna maakten we een afspraak bij de oogchirurg Dr. Peter Harpur in Knysna. Hij was heel enthousiast om de operatie te doen en werd eigenlijk onze held gedurende het proces. Hij onderhandelde met de Knysna Private Hospital voor aangepaste tarieven evenals dr. Sarah Bayman de anesthesist.

  Sponsoring: Born in Africa heeft meteen een sposoringscampagne opgestart en dankzij Imogene’s Born in Africa peetouders – de Vanhaerents familie, Nicole Dupreez en de Sabrina Love Foundation alsook Rolf Sieper en zijn dochter Ines Steinberg uit Duitsland,was het geld voor de operatie verzameld in een recordtijd! Dank aan iedereen die erbij betrokken was!

  Droom komt uit: De operatie werd uitgevoerd op maandag 22 april 2013. Dit is een dag dat Imogene Krigga, nu 16 jaar oud, nooit zal vergeten. De volgende morgend toen ze haar ogen opende realiseerde ze dat de operatie een succes was en was ze dolgelukkig. Na 16 jaar problemen hebben met lezen, sport en schoolwerk door haar oog, kan ze nu eindelijk zien ! Imogene bezocht Dr Harpur voor een check-up en hij stelde vast dat er een substantiële verbetering was.

   

  Mei 2013 – “Dieren helpen bij the SPCA”

  Dromers: Ellen Kleinsmidt en Nicole Jacobs zijn 2 BIA kinderen die in kranshoek leven, ongeveer 15 kilometer van het centrum van Plettenberg Bay. Ellen is momenteel 10 jaar oud en Nicole is 11 jaar oud. Ze zitten beiden in graad 4.

  De Droom (Ellen): Ellen is 1 van de BIA kinderen die het ver zullen schoppen in het leven. Ondanks dat haar ouders zeer arm zijn zal dit jong meisje dat niet als een obstakel zien. Ze werkt zeer hard voor school, blinkt uit op de atletiekpiste en heeft een passie voor dieren. Die passie gaat zo ver dat ze ooit een dierenarts wil worden. Ze wilt met zieke dieren werken, hen genezen en ervoor zorgen dat ze de levenskwaliteit krijgen die ze verdienen. Ellen is zeer gevoelig aan de staat van gezondheid van de dieren, de paarden en katten in Kranshoek. Elke dag ziet ze dieren lijden doordat ze worden verwaarloosd door hun eigenaars. Het is Ellen’s droom om iets te doen aan deze tragische situatie en het BIA/DHL “My dream in Africa” was de redder in nood! Ze is geselecteerd voor de droom van de maand mei.

  De Droom (Nicole): Nicole en Ellen zijn beste vriendinnen en Nicole is de meest introverte van de twee. Ze woont en leeft ook in Kranshoek, in feite leeft ze zelfs maar enkele huizen van Ellen. Nicole is een zeer gevoelig, jong meisje die een passie heeft om anderen een plezier te doen. Echter is ze het gelukkigst wanneer ze tijd kan spenderen met haar hond. Haar enigste zorg is dat ze het gevoel heeft dat haar familie en vrienden meer geschoold moeten worden over het welzijn van dieren. Daarom is haar droom om met dieren te werken, erover te leren en daarop volgend het aan anderen te leren. De familie waarin ze leeft is zeer arm en er is niet altijd genoeg eten om haar hond te voeden, maar ze zegt dat ze altijd wat van haar eten aan hem geeft. Wauw, dit kleine meisje heeft een groot hart!

  Het Proces: BIA heeft PAWS gecontacteerd (Plett animal welfare society). Zij zijn betrokken bij de meeste reddingsoperaties voor dieren, projecten voor het immuniseren van gemeenschappen, lokale besproeiing programmas,… Hun graad van succes is zeer hoog als het aankomt op het herlokaliseren van dieren en hun personeel is zeer gepassioneerd over wat ze doen.

  Droom komt uit: Nicole en Ellen spenderen hun vrijdagen met het PAWS – Team in hun hoofdkantoor gesitueerd net buiten Plettenberg Bay. Daar krijgen ze de mogelijkheid om echt mee te werken en te leren om dieren te verzorgen. De kennis die ze opdoen zal voor hen allebei een voordeel betekenen als ze een keuze moeten maken over wat ze verder willen doen met hun leven.

   

  Mei 2013 – "Een eigen kleerkast"

  Dromer: Rickell Williams is een 13 jaar oud meisje dat in de township ‘Green valley’ leeft in een huishouden van wel 11 mensen! Haar moeder verleent op deze moment 6 straatkinderen onderdak de broers en zussen van Rickell. Elkeen zou een redelijke hoeveelheid jaloezie verwachten omdat ze alles moet delen met haar broers, zussen en andere inwonenden. Maar deze opmerkelijke jonge vrouw heeft iedereen in het huishouden onder haar vleugel genomen en heeft geleerd om alles te delen.

  De droom: Rickell deelt haar klene met de anderen in het huishouden en de enigste kleerkast in huis is een oude, houten, wankele keukenkast in de badkamer. Haar droom is een eigen kleerkast en wat nieuwe kleren om erin te steken.

  Het proces: BIA heeft een sponsor gezocht om haar een deftige kleerkast te kopen voor in haar slaapkamer en om die te vullen met kleren.

  De droom komt uit: Ton en Kora Coenen, BIA peetouders, hebben beslist om deze droom te sponsoren. We zouden hen oprecht willen bedanken voor Rickell’s nieuwe kleerkast!

   

  Juni 2013 – "Voetbalschoenen, scheenlappen en trainingspak"

  Dromer: Masibonge Vusani. Deze jongeman zit in graad 9 op Plett secondary school. Hij leeft in Kurland Village samen met zijn ouders, broer, 2 zussen en 3 neven. In totaal leven er 9 mensen in een houten huisje met 2 kamers en een keuken. In de winter wordt het daar soms ondraaglijk koud, zeker in het regenseizoen. Ondanks de harde omstandigheden blijft Masibonge een vrolijke student die van voetbal houdt.

  De Droom: Masibonge’s droom is om een paar voetbalschoenen te krijgen (size 7 Adidas – predators), scheenlappen en een trainingspak. Voetbal is zijn passie en hij doet niets liever dan voetballen. Hij verdedigt de eer van zijn school voor het schoolteam en is een lid van de lokale club in the crags. Zijn droom is om voetbalschoenen te krijgen omdat hij voelt dat het zijn prestaties op het veld zal verbeteren en hem meer vertrouwen zal geven in het dagelijkse leven.

  Het proces: BIA heeft gezocht naar eens sponsor om Masibonge’s droom waar te maken en hem daardoor te helpen om een succesvol leven te leiden als voetbalspeler!

  Dream Come True: Ton en Kora Coenen, BIA peetouders, samen met DHL Nederland hebben beslist om deze droom te sponsoren. Ton en Kora hebben Masibonge’s nieuwe voetbalschoenen, knielappen en sokken gekocht, terwijl DHL Nederland trainingspakken heeft gesponsord voor het hele team! Wat een mooie droom die is waargemaakt!

   

  Juni 2013 - "Een gloednieuw stapelbed"

  Dromer: De kleine Keenon is 8 jaar oud en hij gaat naar de klas voor de kinderen met speciale noden in Formosa primary school. Zijn mama heeft hem en zijn 2 broers verlaten samen met haar vriend waarna zij bij de tante in New horizons zijn gaan wonen. Op deze moment leeft hij met 8 mensen in een klein 2 kamershuis.

  De droom: Keenon zijn grootste droom is om een eigen bed te hebben. Op deze moment deelt hij een bed met zijn grootvader, broer en neef. Stel je eens voor om een dubbelbed te delen met 3 andere leden van je familie! Het moet zeer moeilijk zijn om een goede nachtrust te hebben, je dan ook nog eens goed te concentreren op school en het goed te doen op school.

  Het proces: Koop een stapelbed voor Keenon zijn Familie. Dit is de meest praktische oplossing omdat de kamer waar de familie in slaapt zeer klein is.

  De droom komt uit: Ton en Kora Coenen beslisten om Keenon’s droom waar te maken. Ze hebben een nagelnieuw bed gekocht en Keenon was in de wolken dat hij het bovenste bed voor zichzelf had. BIA heeft ook nieuw bedlinnen en een deken voorzien.

   

  Juli 2013 - "Ervaar de schoonheid van de oceaan"

  Dromers: Dehane Barnardo (15), Selena Panadza (8), Monique Louw (16) en Gabriel Malgas (11) zijn vier kinderen in het BIA-programma.

  De droom: Ondanks het feit dat ze langs deze prachtige kustlijn van Plettenberg Bay wonen, kregen zij eerder nooit de kans om van de oceaan te genieten. Hun droom was om de pracht van de Indische Oceaan en het maritieme leven te ervaren.

  Het proces: Born in Africa contacteerde Offshore Adventures in Plettenberg bay omtrent hun droom. Zij waren heel blij om ons te helpen en deze dromen waar te maken.

  Droom komt uit: en wat voor een dromen! De leerlingen mochten mee op een spannende bootrit gevolgd door een zwempartij met de zeehonden in de prachtige baai van Robberg. Ze waren volledig uitgerust met wetsuit en snorkelmateriaal. Het team van Offshore Adventures trok prachtige foto's van het leven onderwater. Wenst u meer informatie over dit bedrijf, de verschillende trips en avonturen die zij aanbieden? Dan kan u terecht op hun website: www.offshoreadventures.co.za.

   

  Juli 2013 - "Een bakkerij bezoeken en leren bakken"

  De dromers: twee Born in Africa-leerlingen: Amor Adams uit de Crags en Kaysorane Campher uit Kranshoek

  De droom: de meisjes wilden graag eens een dag doorbrengen in een bakkerij en hun eigen lekkernijen leren bakken.

  Het proces: Born in Africa contacteerde één van de beste bakkers in Plett, Clare's cakes, met wie we een goede relatie hebben.

  De droom die uitkwam: ze kregen de kans een volledige dag mee te draaien in de bakkerij, maakten kennis met de medewerkers, leerden over het wat en hoe van de bakkerij. Ze leerden glazuur aanbrengen, mochten hun eigen elfentaartjes bakken en als pièce de résistance mochten ze al dat lekkers mee naar huis nemen om het te delen met hun familie. Clare, heel erg bedankt om onze meisjes te inspireren! Dankzij jou voelden ze zich welkom in je winkel.

   

  Augustus 2013 - "Een gedroomde make-over"

  De dromers: onze dromers zijn ditmaal enkele Born in Africa-meisjes: Lancola Goeda, Charlize Damons, Renate Bailey, Tamryn Attwood, Relishia Krige en Ruwaida Kam

  De droom: deze meiden droomden ervan een echte make-over mee te maken, en een schoonheidssalon te bezoeken zoals echte dames dat volgens hen doen

  Het proces: Exclusive Hair Plettenberg Bay wilde met plezier meewerken om deze droom te verwezenlijken door elk van de meisjes een haar- en nagelbehandeling te geven.

  De droom die uitkwam: de meisjes werden getrakteerd op een creatieve nagelbehandeling door nagelspecialiste Runette, en hun haar werd onder handen genomen door het team van Exclusive Hair. Als u interesse hebt in het "Dream in Africa"-project of eraan wilt meewerken, neem dan een kijkje op www.dreaminafrica.com

  Elke dag is een nieuwe kans om een droom te verwezenlijken. Samen maken we een verschil!

   

  Augustus 2013 - "Een tekenbord want ik kwijl op mijn werk"

  De dromer: Pedro Le Fleur. Hij zit in de ELSON-klas van Leigh Dunn (voor leerlingen met speciale noden)

  De droom: Pedro wilde graag een tekenbord dat hij op school kan gebruiken. De spieren in de linkerhelft van zijn gezicht zijn verlamd, waardoor zijn speeksel steeds op zijn werk terecht komt als het op een gewone schoolbank ligt.

  Het proces: een plaatselijk koppel uit Plett, Johan en Colleen Van Rensburg, hoorde over de droom van Pedro en besloot die droom te verwezenlijken

  Een droom die werkelijkheid wordt: het bord werd vervaardigd volgens de noden van Pedro, speciaal aangepast aan hem dus. Hij kan nu veel efficiënter werken en was in de wolken met het resultaat!

  September 2013 - "Onze droom is om te vliegen"

  De dromers: Carey-Ann, Sharlene, Zodwa, Amber-Jayde en Miekylia

  De droom: deze BIA-meisjes droomden ervan de wereld van bovenaf te zien, vanuit een vliegtuig of helicopter

  Het proces: we contacteerden plaatselijke piloten en kregen een positief antwoord van Anthony Harris, die zijn eigen tweepersoonsvliegtuig bezit.

  Een droom die uitkomt: elk meisje werd meegevoerd op een minutenlange vlucht met prachtige zichten op Robberg!

  September 2013 - "Onze droom is om te leren vissen"

  De dromers: Michael, Kyle, Delano, Darchen, Devon en Torique

  De droom: de jongens droomden wat vele jonge mannen dromen, en dat is: leren vissen

  Het proces: Born in Africa contacteerde Enrico Fishing Charters en zij waren bereid te helpen door een groot deel van deze droom te sponsoren. Ook Ton en Kora Coenen namen contact op en waren zo vrijgevig dat ze visuitrusting doneerden om deze droom helemaal te verwezenlijken

  Een droom die uitkomt: De jongens vaarden met Rudy mee op de boot van Enrico. Rudy leerde hen een aantal zaken die jongens moeten weten als ze gaan vissen, o.m. over aas en het uitwerpen van de vislijn, en over de reglementering omtrent vissen in het gebied.

  Oktober 2013 - "Wij dromen ervan aan gymnastiek te kunnen doen"

  De dromers: de groep leerlingen zit op Kranshoek Primary School en het gaat om Sade Wiesie, Andrea Olivier, Celine Olivier, Monique Bailey, Ellen Kleinsmidt, Lucile May, Marcelle Patterson, Antonio Aaron, Marshel Williams, Jeandre Matthews, Nicole Ludic, Nicole Jacobs, Lenishia Cloete, Thoman Roman en Desire Williams

  De droom: 14 BIA-leerlingen droomden ervan aan gymnastiek te kunnen doen, iets wat ze in de huidige omstandigheden nooit hebben kunnen doen. Eén van onze vrijwilligers, Alexandra Rondas, startte met turnlessen met een oude matras en haar eigen ervaring op dat vlak. Dat vonden de dromers geweldig en ze droomden verder van hun eigen turnpakjes en echte toestellen.

  Het proces: Born in Africa nam contact op met de turnclub in Knysna om te zien of men daar kon helpen, en de club wilde maar al te graag meewerken. Intussen ging Alexandra verder met haar lessen en daar bovenop zamelde ze geld in om nog beter te kunnen helpen deze droom waar te maken.

  Een droom die uitkomt: elk kind kreeg zijn/haar eigen turnpakje en toen namen we hen een namiddag mee naar de turnzaal in Knysna. Daar keken ze naar een demonstratie van professionele gymnasten, waarvan ze erg onder de indruk waren en waardoor ze nog meer geïnspireerd werden. Daarna startten ze in een rotatiesysteem in kleinere groepjes waar ze allerlei turnoefeningen leerden en de toestellen leerden kennen. Hun vastberadenheid kwam heel erg tot uiting in de manier waarop ze zich in de oefeningen vastbeten, en elke succesvolle beweging werd gevolgd door een brede glimlach! Nadien kregen ze de kans de gymnasten van Knysna te ontmoeten, met een cupcake in de hand. Wat een mooie droom die is uitgekomen!

  Oktober 2013 - "We dromen ervan slangen van dichtbij te zien en aan te raken"

  De dromers: Vier leerlingen uit de Crags - Narswhin, Josleigh-Ann, Lona en Mizaan

  De droom: ze droomden ervan levende slangen te zien en wilden er meer over te weten komen.

  Het proces: we zamelden geld in en contacteerden de eigenaars van Lawnwood Snake Sanctuary (Michael en Emily), die een korting aanboden op het toegangsticket.

  Een droom die uitkomt: de droom van de 4 dappere kids kwam uit met een bezoek aan het slangenpark. Albert, hun gids, wist allerlei leuke en interessante weetjes mee te geven over de slangen. Zijn kennis van de dieren, en ook zijn liefde ervoor, was duidelijk af te lezen. De leerlingen waren aanvankelijk wat zenuwachtig en bang, maar werden moediger en de dieren meer genegen naarmate ze met de hulp van Albert meer te weten kwamen. We zijn er zeker van dat ze deze waardevolle lessen en deze uitgekomen droom nooit zullen vergeten!

  November 2013 - "Eens op restaurant gaan"

  De dromers: de groep bestaat uit Ayesha Majavie, Bridgette Titus, Caitlin Miggels, Chardonay Philander, Darielle Bailey, Estee Quinch, Fazela Kiewiets, Jake Johnson, Keashwin Samuels, Nicole Ludick en Simamkele Tyam

  De droom: deze 11 BIA-dromers zouden graag eens op restaurant gaan in Plettenberg Baai. Veel van hen hebben nog nooit in een restaurant gegeten!

  Het proces: de peetouders van Shafick Philander, Gilbert en Lieve van Caeneghem-Joosten, hoorden over deze droom en namen onmiddellijk contact op met het aanbod ons te helpen om de droom te verwezenlijken.

  Een droom die uitkomt: We namen contact op met Spur en zij gaven ons een mooie korting op een burger, frietjes, frisdrank en een ijsje voor elk kind. Ze hadden ook veel plezier met ballonnen, maskers en de speelzone van Spur.

  November 2013 - "Wij houden van muziek!"

  De dromers: Dannolene Cassel, Verushka Damons, Lorenzo Baartman, Enrique Sam en Luciano Aweries

  De droom: omdat al deze BIA-kinderen een 'muzikale' droom hebben, besloten we hen samen te brengen voor onze tweede droom van November. Dannolene en Veruschka wilden graag leren zingen, Lorenzo wenste een opname-apparaat, Enrique droomde van een gitaar en Luciano van een keyboard.

  Het proces: Alec en June Bradley, een enthousiast koppel dat over het project hoorde van enkele BIA bestuursleden, contacteerden ons met het aanbod de droom volledig te sponsoren! We namen ook contact op met de muziekacademie van Plett, die ons korting gaf op zanglessen.

  Een droom die uitkomt: Dannolene en Veruschka zijn gestart met zanglessen, Lorenzo kreeg zijn recorder en Enrique en Luciano namen ook apetrots hun instrumenten in ontvangst. Wat een mooi droommoment!

  Help ons een droom waar te maken!

  Om dromen te helpen verwezenlijken, doen wij beroep op sponsors. Meestal verzamelen we geld voor elke droom afzonderlijk. We bieden echter ook de mogelijkheid een deel van een droom te steunen. Voor meer informatie over geplande dromen en donaties kan u ons contacteren via info@borninafrica.org.

  less
 • Born in Africa studiebeurs programma

  Het kunnen volgen van een kwaliteitsvolle hogeschool- en universitaire opleiding is van groot belang voor de toekomst van onze studenten. Met uw steun aan dit programma kan u mee...

  Lees meer

  Het kunnen volgen van een kwaliteitsvolle hogeschool- en universitaire opleiding is van groot belang voor de toekomst van onze studenten. Met uw steun aan dit programma kan u mee verzekeren dat de hoge kosten van deze opleidingen en de noden van de studenten die hiervoor geselecteerd werden, gedekt worden.

  U zal regelmatig een update ontvangen over de student, zodat u ziet dat uw gift een verschil maakt in het leven van deze jonge mensen.

  In geval van een vrije gift voor het studiebeurzen programma sturen wij u een update over de voortgang van het programma. Aan het eind van het jaar krijgt u nieuws over de resultaten van de studenten en hun plannen voor het volgende jaar.

  Voor België kan hiervoor een fiscaal attest uitgeschreven worden vanaf €40.

  In Nederland kan zowel voor een eenmalige als een periodieke bijdrage een belastingaftrek bekomen worden. Om in aanmerking te komen voor volledige belastingaftrek dient voor een periodieke bijdrage bijkomend met BIA een vaste overeenkomst afgesloten we worden voor minstens 5 jaar.

  Contact formulier
  less
 • Sponsor onze huiswerkklassen

  Momenteel richten we drie huiswerkklassen in waar de BIA-kinderen extra ondersteuning krijgen bij hun schoolwerk. In deze veilige omgeving kunnen ze onder toezicht hun taken maken, aan...

  Lees meer

  Momenteel richten we drie huiswerkklassen in waar de BIA-kinderen extra ondersteuning krijgen bij hun schoolwerk. In deze veilige omgeving kunnen ze onder toezicht hun taken maken, aan schoolprojecten werken, bijkomende taal- en wiskundeoefeningen maken en computerlessen volgen. Naast die namiddaglessen steunt BIA ook een programma dat zich toespitst op leesvaardigheid door drie voltijdse leesassistenten in drie scholen aan het werk te zetten. Zij fungeren als helpende hand van de klasleerkrachten door extra aandacht te geven aan leerlingen bij wie de leesvaardigheid een achterstand vertoont.

  Als u uw steun geeft aan dit project draagt u echt bij tot de educatieve ontwikkeling van onze achtergestelde jongeren. U zal informatie ontvangen over het verloop van de huiswerkklassen en de assistenten. Aan het eind van het schooljaar krijgt u eveneens een update met informatie over de programma’s en de plannen voor het volgende jaar.

  Contact formulier
  less
 • Steun BIA op een leuke manier

  Help ons door een evenement te organiseren, zoals een benefietfuif, een spaghettiavond, een concert, een wafelenbak enzovoort.

  Ons ervaren vrijwilligersteam kan u assisteren om hier...

  Lees meer

  Help ons door een evenement te organiseren, zoals een benefietfuif, een spaghettiavond, een concert, een wafelenbak enzovoort.

  Ons ervaren vrijwilligersteam kan u assisteren om hier samen met u een memorabel evenement van te maken ten voordele van BIA. Vul onderstaand formulier in en wij zullen contact met u opnemen.

  Contact formulier

  Buckinghamshire golft voor het goede doel

  Jane en Alan Bradley organiseren golfdagen met tombola's en toffe veilingen. De opbrengst gaat naar het Dream in Africaproject.

  BIA-team Meetjesland

  De voorbije maanden hebben het BIA Meetjeslandteam niet stilgezeten. Ze zijn volop geld aan het inzamelen voor de bouw van de nieuwe klaskamers. Dit team staat niet stil, ze doen mee aan spinning marathons, doen mee aan ontbijt wandelingen, koekjesverkoop, beurzen, staan op opendeurdagen, enz. In januari 2017 komen ze met 5 koppels naar Zuid-Afrika om ter plaatse de nieuwe klaskamers te komen inrichten. Wat een enthousiast team!

  less
 • Word vrijwilliger in Zuid-Afrika

  Wenst U vrijwilliger te worden voor Born in Africa? klik hier.

  less
 • Steun ons met uw bedrijf

  Born in Afrika staat voor een transparante, efficiënte en goed geoliede organisatie. Graag schuiven we mee als partner in het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap) van uw...

  Lees meer

  Born in Afrika staat voor een transparante, efficiënte en goed geoliede organisatie. Graag schuiven we mee als partner in het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap) van uw bedrijf.  Met een hart voor het Zuiden verruimen we samen uw MVO met een verantwoord goed doel. Born in Africa staat er ook voor open om met uw bedrijf samen te werken aan specifieke projecten die uw naamkaartje dragen.

  We verwijzen naar onze partners die BIA reeds daadwerkelijk opgenomen hebben in hun maatschappelijke bedrijfsverantwoordelijkheid.

  Samen met uw bedrijf willen we de beste opties voor een duurzaam partnership nagaan. Contacteer Born in Africa via bijgaand formulier of neem rechtsreeks contact op met Jaak Leenknegt, onze Corporate Fundraiser,  jaak.leenknegt@gmail.com.

  Contact formulier

  less
 • Neem Borninafrica op in je testament

  Neem Born in Africa op in je testament of doe een schenking via duolegaat.

  Ook als je er niet meer bent, kun je nog het verschil maken voor het onderwijs van een kind.

   

  Als 'Born In...

  Lees meer

  Neem Born in Africa op in je testament of doe een schenking via duolegaat.

  Ook als je er niet meer bent, kun je nog het verschil maken voor het onderwijs van een kind.

   

  Als 'Born In Africa' je nauw aan het hart ligt, kun je BIA opnemen in je testament. Zo geef je na je dood 'Born In Africa' nog een ferm duwtje in de rug.

  BIA steunen en daarbij je erfgenamen bevoordelen, kan met een duolegaat. Het duolegaat is een legale methode waardoor je erfgenamen meer kunnen ontvangen dan bij een gewone erfenis, en waarmee je tegelijkertijd ook een goed doel kunt steunen. Bij een schenking via doulegaat neemt 'Born in Africa' dan alle successierechten ten laste. BIA als erkende organisatie en je erfgenaam varen er wel bij.

  Een klein eenvoudig voorbeeld: (tarief in Vlaanderen)

  … bij een gewoon legaat: Jan heeft geen kinderen. Hij laat € 25 000 na aan zijn nichtje Inge. Hij laat niets na aan een goed doel. Inge betaalt successierechten 45% op de schijf tot €75 000 (hoogste tarief voor neven, nichten, tantes, ooms en ‘vreemden’) = 25 000 x 45% = € 11 250. Inge houdt over: € 25 000 – 11 250 = € 13 750

  … bij een duo-legaat laat Jan opnieuw € 25 000 na. Dit keer verdeelt hij zijn vermogen tussen zijn nichtje Inge die € 15 000 krijgt en BIA krijgt € 10 000. Inge betaalt geen successierechten. want die worden door BIA betaald. Zij houdt dus netto € 15 000 over.

  • BIA betaalt:

  - €15 000 x 45% (de successierechten van het deel dat Inge krijgt tegen het tarief tussen ooms en nichten) = € 6 750

  - € 10 000 x 8,8% (de successierechten van het deel dat BIA krijgt, tegen het voorkeurtarief voor erkende organisaties) = € 880 totaal . BIA houdt netto € 10 000 – € 7 630 = € 2 370 over

  Om beter uw eigen situatie in te kunnen schatten, neem gerust contact op met je notaris, of met Jaak Leenknegt bij BIA (jaak.leenknegt@gmail.com).

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

   

  Wat hierna komt mag wegvallen natuurlijk

  Doe Born in Africa een schenking via duolegaat, of neemt het op in je testament. BIA neemt alle successiekosten ten laste. Neem hiervoor contact op met je notaris of met Jaak Leenknegt bij BIA (jaak.leenknegt@gmail.com). Voorbeeld op www.borninafrica.org onder de rubriek ‘steun ons’

   

  De stichting Donorinfo is een onafhankelijk orgaan dat instaat voor het publiceren van objectieve informatie over de activiteiten en financiële middelen van filantropische organisaties die personen in nood helpen. - See more at: http://www.donorinfo.be/nl/organization/donorinfo#sthash.H5rgBSoN.dpuf

  Neem Born in Africa op in je testament of doe een schenking via duolegaat.

  Ook als je er niet meer bent, kun je nog het verschil maken voor het onderwijs van een kind.

  Als 'Born In Africa' je nauw aan het hart ligt, kun je BIA opnemen in je testament. Zo geef je na je dood 'Born In Africa' nog een ferm duwtje in de rug.

  BIA steunen en daarbij je erfgenamen bevoordelen, kan met een duolegaat. Het duolegaat is een legale methode waardoor je erfgenamen meer kunnen ontvangen dan bij een gewone erfenis, en waarmee je tegelijkertijd ook een goed doel kunt steunen. Bij een schenking via doulegaat neemt 'Born in Africa' dan alle successierechten ten laste. BIA als erkende organisatie en je erfgenaam varen er wel bij.

  Een klein eenvoudig voorbeeld: (tarief in Vlaanderen)

  … bij een gewoon legaat: Jan heeft geen kinderen. Hij laat € 25 000 na aan zijn nichtje Inge. Hij laat niets na aan een goed doel. Inge betaalt successierechten 45% op de schijf tot €75 000 (hoogste tarief voor neven, nichten, tantes, ooms en ‘vreemden’) = 25 000 x 45% = € 11 250. Inge houdt over: € 25 000 – 11 250 = € 13 750

  … bij een duo-legaat laat Jan opnieuw € 25 000 na. Dit keer verdeelt hij zijn vermogen tussen zijn nichtje Inge die € 15 000 krijgt en BIA krijgt € 10 000. Inge betaalt geen successierechten. want die worden door BIA betaald. Zij houdt dus netto € 15 000 over.

  • BIA betaalt:

  - €15 000 x 45% (de successierechten van het deel dat Inge krijgt tegen het tarief tussen ooms en nichten) = € 6 750

  - € 10 000 x 12,5% (de successierechten van het deel dat BIA krijgt, tegen het voorkeurtarief voor erkende organisaties in Brussel) = € 1250 totaal . BIA houdt netto € 10 000 – € 8000 = € 2 000 over

  Om beter uw eigen situatie in te kunnen schatten, neem gerust contact op met je notaris, of met Jaak Leenknegt bij BIA (jaak.leenknegt@gmail.com).

   

   

   

  less
 • Goede wijn voor een goed doel

  Beste BIA-vriend,

   Wijnhandel De Smedt, invoerder en speciaalzaak van kwaliteitswijnen te Sint-Lambrechts-Woluwe, biedt u tegen gangbare marktprijs voortaan drie uitgekozen...

  Lees meer

  Beste BIA-vriend,

   Wijnhandel De Smedt, invoerder en speciaalzaak van kwaliteitswijnen te Sint-Lambrechts-Woluwe, biedt u tegen gangbare marktprijs voortaan drie uitgekozen Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen aan, waarbij ze per verkochte fles 2,5€ aan BIA afstaan. Laat dus je hart spreken voor Born in Africa.

  Via deze link naar de bestelbon kan je nu jouw flessen bestellen! 

  less