Born in Africa stimulates social and educational development in children, striving to create economically self-sustainable adults

Born in Africa stimuleert de sociale en educatieve ontwikkeling van kinderen, zodat ze economisch onafhankelijke jongvolwassenen kunnen worden
 • Missie & visie

  Onze missie is om gevormde, onafhankelijke en succesvolle jongvolwassenen te laten fungeren als rolmodellen in hun gemeenschappen. Dat willen we doen door educatieve en sociale ondersteuning te bieden aan schoolgaande kinderen en jongvolwassenen uit achtergestelde gebieden in de Bitou-streek in Zuid-Afrika.

  Lees meer
 • Ons werk

  Born in Africa voorziet zowel academische en sociale programma's als workshops om levensvaardigheden te oefenen. Het academische programma legt de nadruk op de educatie van de kinderen en verdere studies. Het sociale programma wordt dan weer vooral geleid door de mentoren die hun leerlingen individueel begeleiden en opvolgen. Tijdens de lessen in levensvaardigheden proberen wij onze leerlingen bloot te stellen aan het dagelijkse leven buiten hun dagelijkse routine. Op deze manier willen wij hun algemene kennis verrijken met belangrijke competenties.

  Lees meer
 • Hoe kan je helpen?

  Ben jij ook geïnspireerd door onze succesverhalen? Jij kan ook jouw steentje bijdragen aan de prestaties van onze organisatie door maandelijks een bijdrage te leveren of door een benefiet te organiseren om zo onze programma's te ondersteunen of het bewustzijn over gans de wereld te stimuleren!

  Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Born in Africa werd 15 jaar in 2018!

 2018 was al een geweldig jaar voor Born in Africa, want we mochten onze 15de verjaardag vieren!

Februari 2018 was een belangrijke maand voor Born in Africa en al onze kinderen aangezien we samen onze 15de verjaardag konden vieren en niet minder dan 100 peetouders en sponsors van over de ganse wereld mochten ontvangen in Plettenberg Bay!

Doorheen onze feestweek konden de peetouders alle scholen waar we actief zijn bezoeken en de mentoren, leerkrachten, BIA medewerkers en vooral ook hun petekind persoonlijk ontmoeten!

Uiteraard was het een emotionele week, met veel blije gezichten, dankbaarheid en enkele tranen van geluk. De kinderen brachten prachtige optredens voor hun peetouders en lieten iedereen zeer welkom voelen in hun scholen en hun huizen.

De ganse week was ongetwijfeld onvergetelijk, maar donderdagavond heeft de andere dagen mogelijks nog overtroffen. Alle peetouders, kinderen, mentoren, BIA medewerkers en sponsors kwamen samen op ons verjaardagsfeest. We spendeerden de avond samen zodat we elkaar beter leerden kennen en samen genoten we van de optredens, een heerlijk Zuid- Afrikaans diner en elkaars gezelschap. Meer dan 200 mensen waren aanwezig en het is geweldig om dan te beseffen dat ieder van hen heeft bijgedragen aan het succes van Born in Africa!

De week werd afgesloten met nog een topper van formaat, toen we op vrijdag alle 400 kinderen weer samen brachten voor een optocht door de straten van Plettenberg Bay, om iedereen te tonen wie we zijn en hoe gedreven we zijn om een verschil te maken in de Bitou streek. De optocht werd bovendien geleid door Alberto, een student bij BIA, die als geen ander kan bevestigen dat BIA een verschil kan maken.

We zijn er van overtuigd dat we sterk staan voor nog eens 15 jaar en zijn ontzettend trots dat we dit kunnen met de steun van zoveel geweldige mensen! Bedankt aan iedereen die aanwezig was en iedereen die op zijn manier zijn steentje bijdraagt, waar dan ook ter wereld. Volg ons zeker via ons YouTube and Facebook account om op de hoogte te blijven van alles wat er bij Born in Africa gebeurt!

Samen maken we een verschil!