Born in Africa stimulates social and educational development in children, striving to create economically self-sustainable adults

Born in Africa stimuleert de sociale en educatieve ontwikkeling van kinderen, zodat ze economisch onafhankelijke jongvolwassenen kunnen worden
 • Missie & visie

  Onze missie is om gevormde, onafhankelijke en succesvolle jongvolwassenen te laten fungeren als rolmodellen in hun gemeenschappen. Dat willen we doen door educatieve en sociale ondersteuning te bieden aan schoolgaande kinderen en jongvolwassenen uit achtergestelde gebieden in de Bitou-streek in Zuid-Afrika.

  Lees meer
 • Ons werk

  Born in Africa voorziet zowel academische en sociale programma's als workshops om levensvaardigheden te oefenen. Het academische programma legt de nadruk op de educatie van de kinderen en verdere studies. Het sociale programma wordt dan weer vooral geleid door de mentoren die hun leerlingen individueel begeleiden en opvolgen. Tijdens de lessen in levensvaardigheden proberen wij onze leerlingen bloot te stellen aan het dagelijkse leven buiten hun dagelijkse routine. Op deze manier willen wij hun algemene kennis verrijken met belangrijke competenties.

  Lees meer
 • Hoe kan je helpen?

  Ben jij ook geïnspireerd door onze succesverhalen? Jij kan ook jouw steentje bijdragen aan de prestaties van onze organisatie door maandelijks een bijdrage te leveren of door een benefiet te organiseren om zo onze programma's te ondersteunen of het bewustzijn over gans de wereld te stimuleren!

  Lees meer

BIA werd 10 jaar oud dit jaar!

Born in Africa vierde zijn 10-jarig bestaan dit jaar. Het begon klein, toen Isabelle De Smul aankwam in Plettenbergbaai als vrijwilliger, maar groeide gestaag verder. We zijn de uitdaging aangegaan om deze crisis het hoofd te bieden en samen een verschil te maken, en dat zullen we blijven doen!

Om dit te vieren hielden we een optocht door de straten van Plettenberg, gevolgd door een namiddagvoorstelling en een receptie voor onze eregasten. We vonden dat we iedereen die betrokken was en is bij Born in Africa de kans moesten geven om zich te tonen, en dat we de vele betrokkenen moesten huldigen voor hun steun. De dag was volledig geslaagd.

Check onze nieuwsberichten voor meer info: 28 mars 2013 - BIA 10 jaar oud